Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@14:46:52 GMT

چرا صدا و سیما قید توسعه پیام رسان سروش را زد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۲۴۸۱۷

چرا صدا و سیما قید توسعه پیام رسان سروش را زد؟

آگهی «مزایده مالکیت پیام‌رسان سروش» از سوی سازمان صدا و سیما اگرچه در ابتدا آنچنان هم قابل باور نبود و خیلی‌ها احتمال دادند فتوشاپ باشد، اما زمانی که این آگهی روی وب‌سایت «پارس نماد دیتا» - پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مناقصات – منتشر شد، خبر واگذاری سروش به بخش خصوصی هم به طور رسمی در رسانه‌ها منتشر شد.

آگهی «مزایده مالکیت پیام‌رسان سروش» از سوی سازمان صدا و سیما اگرچه در ابتدا آنچنان هم قابل باور نبود و خیلی‌ها احتمال دادند فتوشاپ باشد، اما زمانی که این آگهی روی وب‌سایت «پارس نماد دیتا» - پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی مناقصات – منتشر شد، خبر واگذاری سروش به بخش خصوصی هم به طور رسمی در رسانه‌ها منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخلاف شایعه‌های مجازی، صداوسیما قیمت پایه پیام‌رسان سروش را هنوز اعلام نکرده اما چون مبلغ تضمین یک میلیارد و ۹۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین شده و رسم مزایده‌ها تضمین 5 درصدی است می‌توان حدس زد که قیمت ۳۸ میلیارد و ۳۶۸ میلیون تومان باشد.

آگهی فروش این پیام‌رسان در فضای مجازی اما حسابی سروصدا به راه انداخته و کاربران فضای مجازی به مسئولان صداوسیما یادآوری می‌کنند که «سروش» همان پیام‌رسانی است که قرار بود جای تلگرام را بگیرد، اما حالا با کمتر از 500 هزار مخاطب فعال، قرار است به مبلغ حدود 40 میلیارد تومان واگذارد شود!

صاحب نامشخص!

بزرگ‌ترین شائبه درباره پیام‌رسان سروش از همان اول «مالکیت» آن بود. شائبه‌هایی که پس از دریافت وام 5 میلیاردی توسط این پیام‌رسان، بیشتر از گذشته بالا گرفت و حتی سبب شد کمپین‌هایی برای تحریم این پیام‌رسان در فضای مجازی راه بیفتد. آن زمان البته مدیرعامل بخش «سروش پلاس» ادعا می‌کرد این بخش با سرمایه‌گذاری خصوصی راه‌اندازی شده و هیچ دخلی به صداوسیما ندارد! ادعایی که البته آنچنان مورد قبول اهالی فضای مجازی قرار نگرفت.

حالا هم پس از انتشار آگهی مزایده پیام‌رسان سروش، این بحث درگرفت که «سروش پلاس» را هم شامل می‌شود یا نه. سید جعفر خورشاد، مدیرعامل پیشین و رئیس فعلی هیئت مدیره پیام‌رسان سروش درباره این موضوع گفته است: «مالکیت ۱۰۰ درصدی متعلق به سازمان صدا و سیماست و شامل سروش پلاس هم می‌شود». اما مدیر سروش پلاس هممنان خودش را تافته جدابافته می‌داند و می‌گوید از خروج صدا و سیما استقبال می‌کنیم! او پیش از این هم مدعی شده بود سروش پلاس جداست و توسط سهامدار خصوصی توسعه پیدا کرده و به خاطر احترام به کاربران سابقه گفت‌وگوها و کانال‌ها نام سروش حفظ شده است.

چه کسی مقصر است؟

پیام‌رسان «سروش» درحال حاضر یکی از سوژه‌های داغ در میان کاربران فضای مجازی است. بخشی از کاربران، مسئولان این پیام‌رسان و حامیان آن‌ را زیرسؤال می‌برند و آن‌ها را مسبب اصلی سقوط سروش می‌دانند.

کاربری نوشته است: «پیام‌رسانی که حتی معلوم نیست مالکیتش در اختیار چه کسیه و از کجا بهش پول تزریق می‌شه، در نتیجه یک روز همین‌طوری به مزایده گذاشته می‌شه. چرا بین بخش خصوصی و دولتی دست به دست می‌کنین یک پیام‌رسانو؟ واقعاً توسعه یک پیام‌رسان آن‌قدر کار سختیه که هزار نفرو درگیرش کردید؟ انتظار چه نتیجه‌ای بهتر از این داشتید؟»

اما بخش دیگری از کاربران هم مسئولانی را مقصر می‌دانند که در حمایت از پیام‌رسان‌های داخلی به طور عمدی و غیرعمدی کوتاهی کرده‌اند.

یکی از کاربران نوشته است: «زمانی که زیرساخت فراهم نمی‌شه، وزارت ارتباطات همکاری نمی‌کنه، استعداد جوون‌های کشورمون به تمسخر گرفته می‌شه، در نتیجه پیام‌رسان سروش که با این همه ذوق و هزینه راه‌اندازی شده، در عرض یک‌سال روی دست صداوسیما باد می‌کنه».

واکنش مدیرعامل سروش

پس از اینکه موج انتقادها از واگذاری سروش در فضای مجازی بالا گرفت، بالاخره مرتضی رحیمی، مدیرعامل این پیام‌رسان، با انتشار پستی در فضای مجازی به این مسئله واکنش نشان داد و نوشت: «ما درگیر توسعه سرویس و بهبود سطح ارائه خدمات بودیم؛ به‌طوری که از مرز 6 میلیارد پیام گذشتیم و طبق گزارش سامانه‌های مانیتورینگ (غیر از قطعی‌های شبکه و قطعی برق و... که خارج از کنترل ما بود) تونستیم بیش از ۹۹.۷ درصد ساعات شبانه‌روز به کاربران خدمات ارائه دهیم. در این مدت یکی از بزرگ‌ترین پروژه‌های جابه‌جایی تجهیزات یک سامانه سراسری با محدودیت‌های شدید سخت‌افزاری، با دقت تمام و با کمترین اختلال در ارائه سرویس، انجام شد.

از دیروز و با انتشار مزایده فروش مالکیت سروش از سوی صداوسیما، اخبار متعددی دست به دست میشه که لازم دیدم توضیحاتی در این زمینه ارائه کنم.

هر کسب‌وکاری در مراحل مختلف سرمایه‌گذاری، اقدام به فروش و جذب سرمایه‌گذار جدید می‌کنه. ما مرحله قبلی رو بیش از یک ساله که با سهامدار خصوصی خودمون پیش بردیم و در این گام خوشحالیم که صداوسیما بالاخره تصمیم معقولی گرفت تا چابکی، تصمیماتِ سریع و سرمایه‌گذاریِ به‌موقع به مجموعه سهامداران برگرده. امیدواریم با تعیین تکلیف این ماجرا، با سرعت بیشتری به توسعه خدماتمون، به‌عنوان بزرگ‌ترین و قدیمی‌ترین پیام‌رسان ایرانی بپردازیم. قطعاً قوی‌تر از گذشته تلاش خواهیم کرد که در مسیر خدمت به شما بهترین باشیم».

چرا مردم از پیام‌رسان داخلی استفاده نمی‌کنند؟

طبق آخرین آماری که مربوط به دوران پیش از فیلترینگ تلگرام است و توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران وابسته به جهاد دانشگاهی تهیه شده، ۵۹درصد مردم ایران از شبکه اجتماعی تلگرام استفاده می‌کنند و در صورتی که تلگرام فیلتر شود، تنها 38درصد کسانی که از آن استفاده می‌کنند، حاضر به جایگزینی این شبکه اجتماعی مجازی با پیام‌رسان‌های داخلی هستند. 47 درصد هم از پیام‌رسان‌های داخلی استفاده نخواهند کرد و 15 درصد نیز گفته‌اند نمی‌دانیم در این‌صورت از پیام‌رسان داخلی استفاده خواهیم کرد یا خیر. این یعنی حتی پیش از آنکه حواشی مربوط به پیام‌رسان‌های داخلی ایجاد شود یا کمپین‌ تحریم آن‌ها راه بیفتد، کاربران فضای مجازی هیچ‌جوره اقبالی برای کوچ کردن به پیام‌رسان‌های داخلی نداشته‌اند. کاربران فضای مجازی اگرچه در توضیح این موضوع، دلایلی مثل ضعف‌های پیام‌رسان‌های داخلی یا گاف‌های امنیتی‌ آن‌ها را مطرح کرده‌اند اما کارشناس‌ها می‌گویند اشکال کار در جای دیگری است و ایرادِ کار پیام‌رسان‌های داخلی که منجر به زمین خوردن آن‌ها می‌شود، برمی‌گردد به مدل توسعه این پیام‌رسان‌ها.

مدل توسعه عهد بوق

مدلی که درحال حاضر برای توسعه و حمایت از رشد این پیام‌رسان‌ها در نظر گرفته شده با مدل رشد این پلت‌فرم‌ها در دنیا و حتی در مقایسه با استارت‌آپ‌های ایرانی قابل مقایسه نیست. کارشناسان می‌گویند مسئولانِ حامی پیام‌رسان‌های ایرانی فقط بی‌برنامه به این پیام‌رسان‌ها پول تزریق کرده‌اند. این مدل توسعه در موضوع‌های دیگری مثل ساخت جست‌وجوگر بومی و حتی تلفن همراه ایرانی هم تکرار شده و هیچ‌وقت به نتیجه مطلوبی نرسیده است.

کارشناس‌ها معتقدند توسعه پیام‌رسان‌های ایرانی و در کل بومی‌سازی فناوری‌های نوین، نیازمند یک برنامه‌ریزی مالی دقیق و سرمایه‌گذاری اصولی است. بدترین نوع توسعه هم همان تزریق بی‌پشتوانه پول است که در همه‌جای دنیا منسوخ شده اما مسئولان ما همچنان از این روش برای حمایت از کسب و کارهای نوپای داخلی استفاده می‌کنند.

کسانی که چند پیراهن بیشتر از ما در دنیای تکنولوژی پاره کرده‌اند، معتقدند سرمایه‌گذاری اصولی و ایجاد فضای مناسب برای توسعه استارت‌آپ‌ها به‌طور خودکار می‌تواند به ایجاد پیام‌رسان‌های ایرانی موفق منجر شود اما درحال حاضر نهادهای مختلف پشت برخی پیام‌رسان‌ها قرار گرفته‌اند که نشان می‌دهد این پلت‌فرم‌ها قرار است همانند مدل تزریقی و با سرمایه هنگفت نهادهای نیمه دولتی شکل گیرند.

آش همان کاسه همان!

بر اساس گفته‌های کارشناس سایت «آی‌تی‌ایران» بهترین مثال در کشورمان برای این موضوع، تجربه در عرصه تاکسی‌های آنلاین است که نشان می‌دهد رشد استارت‌آپ‌های این حوزه حتی به رغم حضور نهادهای قدرتمند و تزریق مالی و محدودیت‌های مختلف متوقف نشده و روز به روز گسترده‌تر می‌شود. همین مثال نشان می‌دهد که دولت برای ایجاد پیام‌رسان‌های رقیب تلگرام هم می‌تواند به جای تزریق میلیاردها تومان پول، با مدل تأمین مالی جسورانه که مناسب توسعه این کسب‌وکارهاست کاربران را تشویق به حضور در این عرصه کند. تجربه مشهورترین پیام‌رسان‌های خارجی هم نشان‌دهنده این است که این شرکت‌ها هم بر اساس مدل‌های تأمین مالی جسورانه رشد کرده‌اند. واتس‌اپ نمونه موفقی که پس از چندین راند سرمایه‌گذاری به فیس‌بوک فروخته شد و وی‌چت مشهورترین پیام‌رسان چینی نیز از طریق سرمایه‌گذاری جسورانه شرکت Tencent پشتیبانی می‌شود.

این یعنی تا زمانی که مدل توسعه پیام‌رسان‌های ایرانی تغییر نکند و نهادهای مختلف دولتی همچنان اصرار داشته باشند که بانی ساخت یک پیام‌رسان ملی شوند، آش همان است و کاسه همان و هیچ پیشرفتی در این حوزه رقم نمی‌خورد. پس زیاد بیراه نیست اگر پس از سروش، شاهد انتشار آگهی‌های مزایده سایر پیام‌رسان‌های ایرانی هم باشیم.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: پیام رسان سروش صدا و سیما پیام رسان های ایرانی پیام رسان های داخلی کاربران فضای مجازی پیام رسان سروش داخلی استفاده پیام رسان فضای مجازی سرمایه گذاری پیام رسان ها پیام رسان صدا و سیما مدل توسعه سروش پلاس منتشر شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۴۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان

یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شهر شیراز به مناسبت روز شوراها میزبان مدیریت ارشد استان و شهری بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، یکصد و پنجاه و یکمین جلسه علنی شورای شهر شیراز امروز_ یکشنبه نهم اردیبهشت _ به مناسبت روز شوراها میزبان مدیریت ارشد استان و شهری بود؛ محمدهادی ایمانیه استاندار فارس در این جلسه ضمن تبریک به مناسبت روز شوراها، اظهار کرد: با اهل تقوا و پرهیزکار مشورت کنید و با متقین مشورت کنید که آن‌ها کسانی هستند که آخرت را بر دنیا ترجیح می‌دهند و کارهای شما را بر امور خویش مقدم می‌دارند.

وی خطاب به اعضای شورای اسلامی شهر شیراز، افزود: مشورت کنید، اراده کنید و به نتیجه خوبی برسید.

استاندار فارس با بیان اینکه کسانی که منتخب مردم هستند در شورای اسلامی شهر شیراز وظیفه سنگینی را بر عهده دارند، اضافه کرد: اعضای شورای اسلامی باید شکر این مسئولیت را با حل مشکلات مطالبات مردم بپردازند.

ایمانیه ابراز امیدواری کرد: اعضای شورای اسلامی شهر اولویت‌ها را در نظر بگیرند و تقسیم‌بندی وظایف را بر اساس حل مشکلات مردم در اولویت قرار دهند.

وی با بیان اینکه اکثر مشکلات مردم موضوع معیشت است، تصریح کرد: رفع مشکلات معیشتی تنها وظیفه چند نهاد نیست و سایر نهادها از جمله شورا بر حسب توان در این موضوع مهم و مردمی وظیفه دارند.

استاندار فارس تاکید کرد: اختلاف سلیقه زیر چتر اصیل تفکرات انقلاب اسلامی باعث برکت می‌شود.

ایمانیه از اعلام آمادگی خود برای کلید زدن شورای راهبردی مدیریت شهری در شهر شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان خبر داد.

لطف اله شیبانی فرماندار شهرستان شیراز همچنین در این مراسم با تبریک روز شوراها به اعضای شورای اسلامی شهر شیراز و قدردانی از تلاش و خدمات آن‌ها در خدمت‌رسانی به مردم، تصریح کرد: طی مدت باقیمانده از عمر شورا باید خدمت رسانی صادقانه به مردم شهید پرور شهر شیراز سر لوحه کار باشد.

مدیریت واحد و یکپارچه شهری ایجاد شود

در ادامه این مراسم همچنین محمد حسن اسدی شهردار کلان شهر شیراز در سخنانی اظهار کرد: امروزه به دلیل حضور شوراها در شهر و روستا شاهد پیشرفت مناطق هستیم.

وی افزود: شورای اسلامی شهر شیراز در جایگاهی قرار دارد که به دنبال مسائل سیاسی نیست بلکه به‌دنبال رفع مسائل و مشکلات و خدمت‌رسانی مطلوب و شایسته به مردم هستند.

شهردار شیراز از پنج برابر شدن بودجه شهرداری شیراز با حمایت شورای اسلامی شهر خبر داد و اضافه کرد: اگر دولت می‌خواهد از تصدی‌گری به حاکمیت برسد باید مدیریت واحد و یکپارچه شهری را تشکیل بدهد.

اسدی تصریح کرد: نقش شوراها در پیشبرد امور شهری بسیار با اهمیت است و هرچه به سمت تقویت شوراها برویم رضایت مردم افزایش می‌یابد.

خاطر نشان می‌شود، در ادامه یکصد و پنجاه و یکمین جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز لایحه دو فوریتی شهرداری شیراز، در خصوص اصلاح مصوبه اولین اجلاسیه رسانه‌ای جبهه مقاومت با حضور ۱۳ نفر از اعضای شورا بررسی و به تصویب رسید. بر اساس ماده واحده این طرح به شهرداری شیراز اجازه داده می‌شود اولین اجلاسیه رسانه‌ای جبهه مقاومت را با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال برگزار کند.

مصوبه دیگر شورای اسلامی شهر شیراز ارسالی از کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورا بود و به تصویب رسید. در ماده واحده این مصوبه شهرداری شیراز مکلف شد موضوع استفاده از ظرفیت‌های مجتمع اقتصادی کمیته امداد امام خمینی (ره) در حوزه سرمایه گذاری را بررسی و گزارش اقدامات را هر شش ماه یک بار به شورای اسلامی شهر شیراز ارائه نماید.

در این جلسه همچنین لایحه شهرداری شیراز در خصوص کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در راستای حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، ارسالی از کمیسیون مشترک برنامه، بودجه، امور حقوقی و املاک و شهرسازی، معماری و هوشمندسازی شورا، بررسی شد و به تصویب رسید.

بر اساس ماده واحده این طرح شهرداری مکلف شد هزینه صدور پروانه و عوارض ساختمانی را صرفاً جهت کاربری مسکونی به میزان ده درصد (۱۰%) برای خانواده‌های دارای حداقل سه فرزند زیر بیست سال تخفیف دهد.

در تبصره ۱ این طرح آمده است؛ معافیت‌های فوق فقط یک بار و تا متراژ ۲۰۰ متر مربع زیر بنای مفید در شهر شیراز قابل اعمال است.

در این جلسه همچنین طرح کمیسیون تلفیق شورا، در خصوص اساسنامه مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر شیراز بررسی و به تصویب رسید. بر اساس ماده واحده این طرح اساسنامه مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی شهر شیراز شامل ۱۸ ماده و ۱۶ تبصره به شرح پیوست ممهور به مهر شورا به تصویب رسید.

کد خبر 748884

دیگر خبرها

  • تشکیل شورای راهبردی مدیریت شهری شیراز با چند حوزه خدمات‌رسان
  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • (ویدیو) صف طولانی اصفهانی‌ها برای سروش صحت
  • ایران به هاب ترانزیت داده نزدیک می‌شود؟
  • صف طولانی اصفهانی برای سروش صحت
  • تعویض بازیساز پرسپولیس در ابتدای نیمه دوم